Školní volby

26.01.2023 19:29

V lednu jsme společně s dětmi prožívali volbu nového prezidenta České republiky. Děti nás svými zvídavými otázkami přivedly na nápad zprostředkovat jim blíže volební proces. Žáci si napříč třídami vytvořili volební týmy a vybrali pohádkovou postavu nebo fantasy postavu, kterou budou podporovat. Vytvořili plakáty, prezentace, volební programy, prostě "PR" svého favorita. Týmy mezi sebou diskutovaly, obhajovaly své názory, ale děti se také učily respektovat i vyslechnout názory ostatních. Někteří dospěláci by se měli od dětí určitě co přiučit. 

Plakáty s volebními kandidáty a jejich programy visely po školních chodbách. Malé letáčky byly přilepeny úplně všude, i na toaletě. Děti braly volby naprosto vážně. Nic nenechaly náhodě.

Ve středu 25.1. proběhla prezentace všech kandidátů. Dozvěděli jsme se, proč volit kterého kandidáta, v čem je nejlepší a co se změní, pokud bude zvolen. 

Ve čtvrtek chodily děti do volební místnosti, která byla originálem té dospělácké. Odhlasovaly a netrpělivě čekají na vyhlášení výsledků. To proběhne v pátek, 27. ledna při Knířováčku. 

Kandidáti za 1. - 2.r. - Bezzubka, Kira, Pikachu, Sofie, Super Mario a Večerníček. 

Kandidáti za 3. - 5.r. - Avatar - Neyteri, Carl Mimoň, Dearth Vader, Edalin, Enid Sinclair, Grinch, Hagrid, Hermiona, Iron Man, Kocour v botách, Peppa Pig, Pikachu a Spongebob. 

Zpět